Anna-Petersson
Gdje su svima nepravilnih glagola?! Gdje mogu naci neke nepravilnih glagola na bosanskom jezikom? Mislim da moram nauciti vise i ne mogu naci bilo na internetu. Hvala puno!
Nov 17, 2013 8:57 PM
Answers · 4
1
I searched over the net; only few irregular verbs exist: biti, htjeti, ići, moći, spati (spati is not so common, it's better spavati - to sleep). Other verbs are regular even we don't have exact rules how to conjugate each one. For example (present): trčATI (to run): trčIm, trčIš, trčI... hodATI (to walk): hodAm, hodAš, hodA,... pisATI (to write): pišEm, pišEš, pišE,... And, yes, about irregular (present): IĆI: idem, ideš, ide, idemo, idete, idu MOĆI: mogu, možeš, može, možemo, možete, mogu SPATI: spim, spiš, spi, spimo, spite, spiju
November 19, 2013
Alma, možete mi poslati taj link?
December 30, 2015
Ako želiš, mogu ti poslati link na knjigu s nepravilnim glagolima. Pošalji mi poruku, ako još trebaš
May 26, 2014
Correction of your text: Gdje mogu naĆi neke nepravilnE glagolE na bosanskom jezikU? Mislim da moram nauČiti viŠe i ne mogu IH naĆi bilo GDJE na internetu. Hvala puno!
November 19, 2013
