Nicolas Medina
"Det trængte den til" in this context It's from TYS Danish, a conversation. Er hun sød? Ja, det synes jeg. Og hun er et ordensmenneske. Hun har fået ryddet op i Sørens lejlighed. Det trængte den til. Hvornår gifter de sig? I cannot understand the meaning of the phrase "Det trængte den til" Thank you very much in advance. Nicolás
May 29, 2014 2:43 PM
Answers · 3
2
Hi Nicolas "At trænge til noget" means "to need something". "Det trængte den til". Here "den" refers to the apartment (lejligheden), and "det" refers to "ryddet op" (cleaned). So it means: She cleaned up Sørens apartment. It needed that. Other examples of use: Jeg trænger til ferie. I need a vacation. Jeg trænger til en is. I need an ice cream. Jeg trænger til at løbe. I need to run (not in the sense of need to run away from danger, but more like an urge to exercise). I hope it helped!
May 29, 2014
