Jon
Community Tutor
κάνω κέφι/γουστάρω - το ίδιο είναι; Γειά σας! I know that γουστάρω has other meanings like in Τον γουστάρει τρελά but can it also be used to mean the same as κάνω κέφι? For example, would these sentences mean the same? Θα σου έκανε κέφι μια βόλτα το απόγευμα; Θα σου γούρασε μια βόλτα το απόγευμα; Σας ευχαριστώ!
Aug 27, 2014 12:30 PM
Answers · 3
κέφι means= καλή χαρούμενη διάθεση, όρεξη. Παραδείγματα : Aυτό που θα σου πω θα σου φτιάξει το κέφι = σου ανεβάζει τη διάθεση Πώς πάνε τα κέφια σήμερα; = Πώς είναι η διάθεση σου σήμερα; Δεν έχω κέφι για δουλειά σήμερα.= Δεν έχω διάθεση για δουλειά σήμερα επίσης : Έκανε καλά καλά το το κέφι του και μετά την παράτησε. = σύναψε δεσμό μαζί της και μετά… την παράτησε γουστάρω : means = αισθάνομαι επιθυμία να αποκτήσω ή να πραγματοποιήσω κάτι γουστάρω λαχταρώ, επιθυμώ κάποιον ή κάτι που μου αρέσει 1 γουστάρω να φάω ένα γλυκάκι μετά το φαγητό 2 Θα πάμε όπου γουστάρεις εσύ σήμερα ! γουστάρεις θάλασσα ; 3 Τον γουστάρω (μου αρέσει) είναι του γούστου μου ! 4 Θα κάνω ό,τι μου γουστάρει χωρίς να ρωτήσω κανέναν Have a nice day :))
October 6, 2014
Γουστάρεις μια βόλτα το απόγευμα;
October 6, 2014
Hello Jon, The meaning is the same but... κάνω κέφι is the same as "I like" Γουστάρω is a slang word, used only between friends. (eg. Την γουστάρω αυτή τη γκόμενα)
September 23, 2014
