Nour
Svensk & Sveriges Vad är en skillnad mellan svensk och Sveriges? Jag gillar t ex svenska jordgubbar som inte kallas Sveriges jordgubbar :) Trevlig helg!
Sep 26, 2014 6:03 AM
Answers · 8
1
「Sverige」は「スウェーデン」の意味です、国の名前です。「"Sveriges」「スウェーデン」のを意味する。単語 "svensk"は「スウェーデン」を意味する形容詞である。 Japanska mark 日本の土地(形容詞) Japans territorium 日本の領土(名詞)
September 26, 2014
1
Svensk är ett adjektiv (eller en svensk person) och kan användas för att beskriva allt som har med svensk kultur och annat som kommer från Sverige att göra. Sveriges är ett genetiv av landet, så då talar man om landet/staten. Sveriges befolkning, Sveriges riksdag, Sveriges geografi. Det handlar tydligt om landet Sverige, och HELA landet är inkluderat. Svensk används för allt annat. Svensk kultur, en svensk bok, svensk mat... Om t.ex. en bok hette "Sveriges mat", så förväntar läsaren sig att den berättar om alla maträtter i hela riket Sverige. Men om det var "Svensk mat", så vet man att boken talar om mat som är svensk och inte t.ex. italiensk mat. Vet inte om det blev tydligare nu?
September 26, 2014
