Nick
Neden 'yasağı'? BBC Türkçeden almadığım manşet veya başlık bu: "Protestolarda bir ölü, Mardin'de sokağa çıkma yasağı". Niçin 'yasağı'? 'Yasak(tir)' iyi değil mi?
Oct 7, 2014 8:16 PM
9
1
Answers · 9
3
"sokağa çıkma yasağı" is a phrase means "curfew" So It's one of standard phrase "kalıp söz"
October 7, 2014
6
3
0
Teşekkür ederim, Gokhan (ve Emir ve Emine). Bunu anladım: Bu cumlede fiilin eksiltisi var. 'Yasağı' yazılmadığı fiilin nesnesi.
October 25, 2014
0
0
0
Normali: sokağa çıkma yasağı (ilan edildi) (ilan edildi) haber başlıklarında kısaltma yapılabilir Almadığım başlık/manşet = anlamadığım/anlayamadığım başlık/manşet
October 24, 2014
0
0
